• Kamperen
  • Huren
  • Kamperen en strandhuisjes met uitzicht over het Veluwemeer
  • Jachthaven bij de camping
  • Recreatieteam voor jong en oud!

Musea

Museum Elburg

Museum Elburg is gevestigd in een prachtig 15e eeuws vrouwenklooster. Het museum heeft een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en haar omgeving. U kunt de voormalige kloosterpanden bezoeken, inclusief de bijzondere, middeleeuwse dubbelkapel.

Ook zijn er in het museum wisselende kunstexposities te zien. De collectie van het museum laat diverse onderwerpen zien, waaronder: de visserij, rechtspraak, muurschilderingen, zilver en admiraal Van Kinsbergen.

Sjoel Elburg 

In de voormalige synagoge van Elburg vindt zich het Joods museum “Sjoel” plaats.  Dit is een verhalenmuseum over de geschiedenis van Joden in de provincie.

Verhalen over het (on)gewone dagelijkse leven van twaalf Joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond.

Oldebroek

Boerderijmuseum (9 km +/- 8 minuten)

Dit museum laat zien hoe het was om vroeger op een boerderij te werken en te leven. Ze hebben een speciale verzameling van klederdrachten in huis. Voor de kinderen is er een verkleedkist aanwezig en kunnen zij o.a. spelen op een hooiberg.

Kampen

Stedelijk Museum Kampen (17 km +/- 16 minuten)

Het Stedelijk Museum Kampen is een historisch museum waar de geschiedenis van Kampen, IJsselmuiden en de directe omgeving belicht wordt. Het museum kent een aantal permanente presentaties: stedelijk bestuur, gast- en weeshuizen en handel en nijverheid. Daarnaast organiseert het museum vijf tot zes tijdelijke exposities per jaar.

Ikonenmuseum (15,5 km +/- 14 minuten)

In dit museum maakt u kennis met 'de Beelden van het Licht' en ervaart u wat iconen te zeggen hebben. Het museum toont een uitgelezen verzameling houten en bronzen iconen uit de 15e tot de 19e eeuw. Ze zijn afkomstig uit Rusland, Griekenland, de Balkan en Ethiopië. Voor kinderen is er een speciale speurtocht. Er zijn rondleidingen en lezingen voor volwassenen.

Hattem

Anton Pieck Museum (23 km +/- 21 minuten)

Anton Pieck is vooral bekend om zijn romantische illustraties en als ontwerper van het sprookjesbos in “De Efteling”. Hij was echter een veelzijdig kunstenaar, getuige o.a. zijn tekeningen, illustraties, olieverven en grafisch werk. Het Anton Pieck museum bevat een uitgebreide eigen collectie. In vijf ruimtes wordt een zo compleet mogelijk en gevarieerd overzicht van het werk van Pieck gegeven. Ook zijn originele etspers en zijn werkhoek met boekenkast zijn te zien in het museum.

Nederlands Bakkerijmuseum “Het warme land” (23 km +/- 20 minuten)

In het Nederlands Bakkerij Museum te Hattem, kun je alles over het bakken van brood, koekjes en andere lekkernijen te weten komen. Er worden regelmatig speciale bakdemonstraties gegeven, zodat je een goede indruk krijgt van het ambacht bakker. Ook heeft het museum een uitgebreide collectie objecten die iets met de geschiedenis van broodbakken te maken hebben o.a. gebruiksvoorwerpen, machines en verpakkingsmateriaal.

Lelystad

Bataviastad (36 km +/- 30 minuten)

In Batavia Stad outlet shopping vindt u een groot aanbod van merken op het gebied van bijvoorbeeld kleding, schoenen en accessoires. (Gelegen naast de Bataviawerf).

Aviodrome (22,5 km +/- 17 minuten)

De Aviodrome, met een zeer grote collectie historische vliegtuigen, is een luchtvaart-themapark. Het park heeft naast een binnenexpositie (zo'n 6000 m²) en een grootbeeld-filmtheater ook een groot buitenterrein met diverse historische luchtvaartgebouwen en vliegtuigen. Voor kinderen is de Aviodrome zowel leuk als leerzaam.

Nieuwland (35 km +/- 29 minuten)

Nieuw Land Erfgoed bestaat uit zowel een museum, een archief als een studiecentrum waar de geschiedenis van de grootste polder ter wereld, Flevoland, wordt verteld. Flevoland is ontstaan uit een ontzagwekkend inpolderingsproject, het Zuiderzeeproject. In het museum worden met vaste en tijdelijke tentoonstellingen de achtergronden en de belevenissen van bewoners van Flevoland ver voor, tijdens en na het Zuiderzeeproject verteld.

’t Harde

Nederlands Artillerie Museum (9km +/- 9 minuten)

Het Nederlands Artillerie Museum omvat 750 vierkante meter tentoonstellingsruimte en geeft een duidelijk beeld van de geschiedenis van het Wapen der Artillerie. Dit doen zij met tentoonstellen van voorwerpen, foto’s en documenten.

Niet beschikbaar in de gekozen periode